Обличчя людяності від автора фільму “Дім: побачення з планетою”

«Людяність» («Human») – збірник візуальних історій нашого світу, створених під керівництвом славетного фотографа Яна Артюса-Бертрана. У кіноіндустрії став знаменитим у 2009 році завдяки своєму першому фільму «Дім: побачення з планетою» («Home»), який продюсував разом з Люком Бессоном.

«Я одна людина з семи мільярдів інших. За останні 40 років я фотографував нашу планету і її людське різноманітність, і у мене є відчуття, що людство не робить ніякого прогресу. Ми не завжди справляється із задачею співіснування. Чому так? Я не шукав відповіді в області статистики або аналізу, але в самій людині».

Проект «Людяність» («Human») пропонує занурення в суть того, що значить бути людиною. Через ці історії, сповнені любові і щастя, а подекуди ненависті та насильства, фільм ставить нас віч-на-віч з Іншим, змушуючи нас замислитися про наше життя.

Ваша реакція на історії може бути різною. Але байдужими ці сильні люди з усього світу вас не залишать. Кожному більше резонуватиме своя оповідь. Адже історії врізаються в пласт віри та цінностей, викриваючи світлу і темну сторону людства. Іноді від щирості та емоційності цих розповідей наче табун мурах пробігає по шкірі.

Історії нанизані на мереживо з перехоплюючи дух видів, які дають час на рефлексію та підготовку до наступної оповіді. У фільмі цю канву символічно створено із фото куточків нашої  Землі, яка показана у її всеоб’єднуючій захоплюючій дух красі у погляді  з висоти (Арюса-Бертрана  знаменитий своїми аерофотознімками). В певній мірі ці фото ще й служать умовним «лакмусоим папірцем».  Адже на фоні краси і гармонії Природи наша світла сторона підсвічуюється ще більше, а темна отримує свою особливу глибину.

Деякі історії та трейлер з російськомовними субтитрами можна глянути ось тут.