Магія підбору метафори

Люди часто думають, що найкращий спосіб підібрати метафору – віддати цю роботу дизайнеру. І … часто отримають розчарування натомість.

Адже метафора будується з асоціативного ряду, що народжується з пережитого досвіду і власних спостережень. Тому навіть найгеніальніші дизайнери творитимуть метафори з власним контекстом і вбудовують в них власні цінності та бачення.

Ліза Попова, Дівчинка Donut

Для народження власної метафори іноді достатньо зупинитись і придивитись до того, що хочемо описати. І подумати, з якою подією чи явищем в нас ця дії чи подія асоціюється. А фото стоки легко допоможуть підібрати ілюстрацію, якщо вже знаєте, що має там бути і зробите пошук саме за цими словами-деталями.

В дитинстві нам добре вдавалось підбирати метафори. Нам лиш треба згадати, як ми бачили образи і символи у звичних речах чи героїв і персонажів у людях.

P.S. На ілюстрацію взяла одну з робіт Лізи Попової (доньки моєї товаришки) з серії солодких персонажів.  Ця, наприклад, дівчинка donat. Між іншим, рота в неї немає, бо “вона і так подумки голосно говорить”.